Nieuw breipatroon toegevoegd, een slabbetje

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Ouders weten, je kan nooit te veel slabbetjes hebben

breipatroon slabbetje

Ik heb een nieuwe hobby, slabbetjes breien! Het begon als een idee voor een kraamkado. Een vriendin van me heeft haar tweede kindje gekregen en ze heeft van haar eerste natuurlijk nog heel veel speelgoed enzo. En het leek me leuks om iets zelf te maken. Dus ik ben op internet gaan speuren voor een leuk breipatroon en uiteindelijk kwam ik bij een slabbetje. Het slabbetje van dat patroon is het uiteindelijk niet geworden, maar uiteindelijk kwam ik op het idee van dit slabbetje.

Ik ben naar de handwerkwinkel gegaan waar ik in mijn lunchpauze altijd langs loop en daar hadden ze heel erg leuke kleurtjes katoen. Heel erg vrolijke kleurtjes. Ik heb meteen vier bolletjes gehaald. Ik was van plan om er twee te maken voor die vriendin en nog twee voor een oud-collega die ik ook nog eens op wilde zoeken om zijn dochtertje te bewonderen. En ’s avonds ben ik met een potlood op een geprint ruitjespapiertje dit breipatroon gaan tekenen.

Toen het eerste slabbetje klaar was, was ik eigenlijk wel blij met het resultaat, al zeg ik het zelf. We hadden nog een weekje vakantie in eigen land gepland, om even lekker uit te rusten. Omdat we een klein kindje hebben, hadden we niet al te veel activiteiten in gedachten, behalve lekker poedelen in het zwembad. Dus ik ben weer langs het handwerkwinkeltje gegaan om ook nog een aantal bolletjes te halen om op vakantie lekker voor mijn eigen kindje te gaan breien. We hebben al een aardige stapel slabbetjes, maar met drie maaltijden per dag en een fruithapje komt het toch regelmatig voor dat ze allemaal in de was zitten. Zoals de ondertitel al zegt, slabbetjes kan je wat mij betreft niet genoeg hebben.

Ik heb ook nog de moeite genomen om een breipatroon digitaal uit te werken. Dit breipatroon is te vinden op http://www.ikwilbreien.nl/een-katoenen-slabbetje-breien.