Muts gemaakt op een breiring

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Mijn eerste ervaring met breiringen

breiringen

 

Een tijdje geleden leek het me leuk om eens te gaan breien op breiringen. Dus ik ben naar de HEMA gegaan en heb dit setje gekocht. Nadat dit setje een tijdje ongebruikt in de kast had geleden, had ik gisteravond zin om het uit te proberen. Mijn man had avonddienst, mijn zoontje lag te slapen, tijd om even lekker wat voor mezelf te gaan doen.

Ik had nog 1,5 bol breigaren over van mijn sjaal, dat leek me wel genoeg om een muts mee te gaan breien. Bij dit pakket breiringen zat een beschrijving hoe je een muts maakt, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Voor een middelgrote muts zou de een-na-grootste ring geschikt zijn. Op de afbeelding is het misschien niet zo goed te zien, maar de ringen zijn vrij groot en de pinnen staan redelijk ver uit elkaar. Het leek me alsof ik eigenlijk dikker breigaren zou moeten gebruiken, dus ik heb een dubbele draad gebruikt.

Ik had nog nooit eerder op een breiring gebreid, maar het was heel makkelijk. De beschrijving van de muts was heel duidelijk. Na twee uur was ik al klaar! Eigenlijk wel jammer, want ik vond het heel leuk om te doen. Dit is het resultaat:

muts breiring

Nu moet ik maar op zoek naar andere patronen voor breiringen, want misschien kan ik mijn man ook nog blij maken met een muts, maar dan houdt het ook wel op. Aan 1 muts hebben we allebei wel genoeg. Als ik websites vindt met leuke patronen voor breiringen, dan zal ik ze zeker plaatsen bij de links naar de gratis breipatronen.

Algemeen Image Banner 728 x 90