Leuk met restjes: breien voor een goed doel

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

De lappendekensclub

Bij de meeste breiprojecten houd je wel wat breigaren over. Ik bewaar zelf alles. Ik gebruik dit soms om een nieuw steekje uit te proberen, maar het grootste deel van de voorraad ligt ongebruikt in dozen en tasjes. Tijd om hier eens wat nuttigs mee te gaan doen.

De zoekopdracht ‘breien voor een goed doel’ leverde me redelijk wat websites op, maar veel acties zijn tijdelijk en waren al afgelopen. Ik heb uiteindelijk een project gevonden dat continue doorgaat. De lappendekensclub breit voor de stichting ‘Licht in de duisternis’. Zoals de naam al zegt breien (en haken) ze lappendekens en deze gaan naar een weeshuis in Roemenië. Je hoeft niet meteen een hele deken te breien, ze ontvangen ook graag lapjes van 18×18 cm die ze zelf aan elkaar maken tot dekens. Als je geen zin hebt om lapjes te maken: alle andere dingen die kinderen nodig kunnen hebben zijn ook welkom. Zoals truien, sjaals, mutsen en poncho’s en de meiden krijgen blijkbaar ook graag tasjes.

Dus, wil je graag breien voor een goed doel, ga dan naar de website www.delappendekensclub.blogspot.nl. breien voor een goed doel