Breien op vakantie

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Ik kon het niet laten

Ik ben net terug van een vakantie van 3 weken in Noorwegen. Ik had mijn breiwerk thuis gelaten, want dat leek me niks voor op vakantie. We hadden al zo’n berg spullen mee en ik had ook wel zin om weer eens te lezen. En een e-reader neemt zo lekker weinig ruimte in.

Maar zo halverwege de vakantie begon het eigenlijk wel te kriebelen. We hebben een zoontje van nu 14 maanden en die doet nog een middagdutje. Daarom waren we bijna nooit de hele dag op stap, maar brachten we ook wel wat uurtjes in de huisjes door. Ideaal moment om dus weer even de breipennen op te pakken.

Een weekje voor vertrek zagen we in een grote supermarkt breigaren en breinaalden. En mijn man wist wel iets wat ik zonder patroon zou kunnen maken: hij heeft pas een Boeddha beeldje gekregen en hij zou wel een mooi kleedje willen om dat op te zetten. De steek van de onderzetters die ik eerder had gemaakt vond hij wel mooi. Deze steek is heel stevig en daardoor wel geschikt voor een matje om een beeld op te zetten. Het beeld zelf is ook vrij robuust, dus het past er wel bij. Dus mijn man koos een kleurtje uit en ik kon aan de slag.

Het matje is nog niet af, het is wel een tijdrovend steekje, door al het omslaan. En tja, eenmaal in Noorwegen wil je ook niet de hele dag breien. Maar ik heb er wel van genoten. En ik ga nooit meer op vakantie zonder breiwerkje 🙂