Mooie zomerse sjaal met Katia Jaipur

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Ik ben dol op het breien van sjaals. Ik heb er inmiddels ook al aardig wat. Maar het is gewoon fijn werk, zeker met twee kleine kinderen om je heen. Niet steeds meten wanneer je moet minderen of meerderen, geen toeren tellen, gewoon lekker breien. En nu heb ik deze mooie zomersjaal aan mijn collectie toegevoegd.

Zomerse sjaal breien met Katia Jaipur

Omschrijving

Sjaal van 27 cm x 195 cm. 100% katoen.

Materiaal

3 bollen Katia Jaipur kleur 202 (per bol 50 gram, 280 meter)
Bamboe breinaalden maat 3,5 (uit deze set)

Werkbeschrijving

boek 750 knitting stitchesIk heb het patroontje niet zelf bedacht, maar die komt uit het boek 750 Knitting Stitches. Voor degenen die het toevallig ook bezitten: het is het Diamond and eyelet patroon van pagina 161. Voor degenen die het boek niet bezitten: ik vind het een fantastisch boek, als je nog iets zoekt om voor je verjaardag te vragen of om jezelf mee te verwennen, dan is dit mijn tip.

Het patroon is een meervoud van 6 (+3), maar ik brei meestal nog een paar rechte steken aan beide zijkanten om het omkrullen iets te verminderen. Mijn sjaal is 12 patroontjes breed, plus nog 3 steken recht aan beide kanten.

Zomersjaal breien Katia Jaipur detail

Ik heb 81 steken opgezet. Het patroon begint met een toer recht en dat ik heb ook gedaan. Ik heb geen extra toeren toegevoegd als rand. Het patroon begint met een rij gaatjes. Toen ik mijn sjaal wilde afronden ben ik ook geëindigd met een rij gaatjes, dus als laatste heb ik toer 1 t/m 3 van het patroon herhaald, voordat ik ging afkanten.

Ik heb de 3 bolletjes bijna op gemaakt. Ik had wat verspilling doordat ik wilde dat het kleurpatroon mooi door zou lopen, dus ik moest beide keren van het begin van de bol wat weggooien om weer op hetzelfde stuk van het kleurverloop uit te komen. En ik was met wit begonnen en wilde ook weer met wit eindigen. Maar uiteindelijk viel de hoeveelheid garen die ik overhield heel erg mee en heb ik toch een sjaal van bijna 2 meter.