Mijn Napitia sjaal

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Een sjaal breien op vakantie

sjaal breienWe gingen twee weken met het gezin op vakantie in Italië, in een Club Med park met de naam Napitia. Ik had nog een beetje ruimte over in mijn koffer, dus gingen er ook breinaalden en paar bolletjes breigaren mee. Het was erg warm in Italië, maar ik vond het op vakantie het handigst om een sjaal te breien. Lekker een patroon herhalen, zonder me druk te maken over op de juiste hoogte meerderen en minderen. Het wordt vanzelf wel weer een keer koud. Op vakantie heb ik een mooi begin gemaakt met deze sjaal en thuis heb ik hem afgemaakt. Maar omdat hij op vakantie is ontstaan, noem ik hem mijn ‘Napitia sjaal’.

sjaal breien Napitia sjaalBeschrijving

De sjaal is 32 cm breed en 180 cm lang.

Materiaal

Bamboe breinaalden nr 3.0
4 bollen breigaren van 50 gram, 70% bamboe en 30% katoen. Looplengte, geen idee …

Omschrijving

Ik vond deze steek op Pinterest en ik vond het breischema op deze poolse website: http://stylowi.pl/28322299. Ik ga hem hier niet kopieëren, want ik wil geen auteursrecht schenden.

Voor degenen die weinig ervaring hebben in het lezen van diagrammen (of die het verwarrend vinden dat er niet altijd dezelfde tekens worden gebruikt) volgt hier een uitleg van de tekens.

legenda-nieuw

Ik heb buiten de herhalingen van dit patroon aan beide kanten nog 3 steken ribbelsteek toegevoegd (rechte steek op de heen- en teruggaande naald). Mijn ervaring is dat een sjaal wat minder om gaat krullen als je aan de buitenkant nog een paar steken in ribbelsteek doet.

3 gedachten over “Mijn Napitia sjaal”

 1. Hoi Dominique,
  Ook ik kwam op Pinterest deze shawl tegen en google bracht me op jouw website! 🙂
  Het is een hele mooie shawl; als je ‘m om hebt, draag je zeker ook de mooie herinneringen van de vakantie!!
  Ik zou er graag binnenkort aan willen beginnen; ik heb een vakantie in Oostenrijk voor de boeg! 🙂
  Aangezien ik een beginnend kantbreister ben, zou ik je willen vragen of je nog weet hoeveel steken, of een veelvoud van hoeveel steken, jij opgezet hebt?
  Tot nu toe heb ik alleen maar met uitgeschreven patronen gewerkt, dus ik ben ‘een beetje’ onzeker…..
  Groetjes en blijf handwerken!! 🙂
  Maud.

  1. In de link zie je een schema met 2 zijkanten en een rood omrand stuk in het midden. Ik heb het rood omrandde stuk 10 x gebreid, dus dat zijn 80 steken, en beide zijkanten, dus dat zijn er nog 17 bij. En als ik me goed herinner heb ik aan beide kanten 3 steken ribbelsteek gebreid om omkrullen te voorkomen. Dus in totaal 80 + 17 + 6 = 103 steken opgezet.

   1. Dat is precies wat ik gedaan heb, minus de ribbelsteken aan de zijkant. Ook heb ik de minderingen veranderd; twee steken afhalen als voor rechts breien, één steek breien, twee afgehaalde steken overhalen. Je krijgt dan één steek die als een slang over de sjaal omhoog slingert. Hij is al bijna af! 🙂

Reacties zijn gesloten.