De butterfly dance omslagdoek breien

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

omslagdoek geblokt bewerkt verkleindNadat ik mijn eerste driehoekige omslagdoek had gemaakt had ik de smaak te pakken en wilde ik graag nog een omslagdoek breien, maar dan een wat warmere. Ik kwam op internet Angelina Lurex van Lammy yarns tegen. Dit garen heeft een looplengte van 550 meter bij een bol van 100 gram, terwijl het geschikt is voor breinaalden 3-4 mm. Zeer geschikt dus om een omslagdoek te breien, want dan wordt hij niet zo zwaar. En bij de Lurex variant zit er ook nog een glimmend draadje door het garen. Dat is op de foto helaas niet zo goed te zien.

Free PatternHet patroon is gratis patroon Drops 153-2 van  www.garnstudio.com.  Het patroon heet Butterfly Dance.

Ik vond dit een heel erg leuke omslagdoek om te breien. Ik heb er ook weer een nieuwe techniek van geleerd, namelijk de puntige rand aan de onderkant. Hoe mijn sjaal op mijn pop hangt zie je het niet zo goed, maar op de foto van Drops zelf zijn de punten langs de onderrand wel duidelijk. Bij mij zijn ook die rijen gaatjes heel erg in elkaar gaan zitten. Die ware lastig goed te blokken.

Ik ben ook heel enthousiast over het breigaren. Tot nu toe heb ik vaak met goedkoop garen van Zeeman of Wibra gebreid, maar ik wilde eens wat anders proberen. Doordat dit garen zo licht is en een bol zo’n lange looplengte heeft had ik maar 1,5 bol nodig, dus ik was alsnog goedkoop uit. Als ik weer eens een vest ga breien, dan ga ik zeker dit garen weer overwegen, als het patroon geschikt is voor naald 3 of 4 mm.