Over mij

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

 

Ik heet Dominique, ik ben op dit moment 33 jaar, gelukkig getrouwd en moeder van twee zoontjes.

 

Handwerken is voor mij een hobby die ik leuk vind, me helpt te ontspannen en die me leuke dingen oplevert. Het is superleuk als iemand aan je vraagt waar je dat leuke vest gekocht hebt, terwijl je dat vest zelf gemaakt hebt. Of als iemand een vestje dat je als kraamkadootje hebt gegeven ook zijn tweede kind weer aantrekt.

 

Iets wat ik vaak hoor als ik zeg dat ik iets zelf gemaakt heb is: knap hoor, dat zou ik nooit kunnen. Maar het is helemaal niet moeilijk. Okee, het ene patroon is moeilijker dan het andere, maar een simpele sjaal zou iedereen toch moeten kunnen maken.

 

Ik heb zelf als kind leren breien van mijn moeder, want ik was zo’n kind dat alles wat mijn moeder deed ook wilde doen. Maar ik maakte alleen rechte dingen, bijvoorbeeld een vierkant zakje voor mijn knikkers, en mijn moeder deed de ‘moeilijke’ dingen, zoals steken opzetten en afhechten.

 

Toen ik volwassen was en op mezelf woonde ging het ineens weer kriebelen. Ik was net gestopt met volleyballen, had tijd over en zocht een nieuwe hobby. Mij eerste project was simpel, een hoesje voor mijn ipod. Ik kocht een bolletje katoen en een paar breinaalden en een breiboekje. Dat boekje was nodig omdat ik het opzetten van de steken nu toch ook echt zelf moest doen en omdat de basis na 15 jaar ook wel wat was weggezakt. Na het ipod hoesje volgde een sjaal, gemaakt van 2 euro aan breigaren van Wibra. Want dat is ook het leuke van zelf breien, je kan met heel goedkoop materiaal iets moois maken.

 

Omdat misschien niet iedereen die wil leren breien dat van zijn moeder kan leren heb ik deze website gemaakt. Ik laat de basis van het breien zien, geef links naar websites met (gratis) patronen en links naar boeken met goede lessen of leuke patronen. Want iedereen kan leren breien!