Nu ook op Youtube

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Een lang gekoesterde wens

steken opzetten youtube

Ik wilde al heel lang filmpjes met breilessen op Youtube zetten, maar het kwam er maar niet van. Allerlei excuses, waarbij het belangrijkste was dat ik dacht dat het moeilijk zou zijn en dat ik een hekel heb aan mijn eigen stem (die moet ik aanhoren bij het bewerken van de filmpjes).

Moeilijk is het in ieder geval niet. Dat is trouwens wel door het wachten makkelijker geworden. De camera die ik heb maakt filmpjes met het formaat MOV en op mijn oude laptop (met Windows XP, zo oud dus) kon ik die filmpjes niet in Windows Movie Maker importeren. Ik zag er een beetje tegenop om hiervoor weer een nieuw programma aan te schaffen en te leren kennen. Maar de tijd heeft dit probleem opgelost. Ik heb nu een nieuwe laptop met Windows 8 en in deze versie van Movie Maker kunnen wel MOV filmpjes geladen worden. En het uploaden op Youtube is ook heel makkelijk.

Ik vind het  nog steeds vreselijk om mijn eigen stem aan te horen, maar daar moet ik me maar overheen zetten. En grappig genoeg heb ik de eerste filmpjes gemaakt toen ik een beetje verkouden was, dus daardoor was het extra erg.

Maar ik heb er lol in gekregen om filmpjes te maken en ik zit nog vol met ideeën van waar ik nog meer filmpjes van kan maken. Ik hoop dat dit deze website goed ondersteund, want met een filmpje is het vaak veel duidelijker hoe iets moet dan met een omschrijving met een of meerdere foto’s,

Je kunt mijn filmpjes bekijken op mijn kanaal, dat uiteraard ikwilbreien heet. De link is https://www.youtube.com/channel/UCT5AAjMaE_wY4fHZ99kW9CA