Een pompom maken – 2

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

pompom maken pompon makenEen tijdje geleden schreef ik een handleiding om pompoms (ik noemde ze toen trouwens pompons) te maken met karton als mal. Ik als echte Hollander vindt het onzin om te betalen voor een pompom maker, als het ook gratis kan. Maar nu heb ik pompom makers toegevoegd aan het assortiment van mijn webshop, en ik wil alle producten die ik verkoop ook zelf getest hebben. Dus ik moest er toch maar aan geloven.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat die kartonnen schijfjes niet ideaal waren, ik gebruikte een goede scherpe schaar om de draden door te knippen en daarmee knipte ik ook vaak in het karton. Per 3 pompoms moest ik nieuwe kartonnetjes knippen. Maar ik vond de pompom makers best wel duur en zo vaak maak ik ze niet. Maar nu ik ze zelf heb gebruikt ben ik best wel om. Het is wel echt veel handiger dan met zelfgeknipte kartonnetjes. En ik verkoop die van mij gewoon ook niet zo duur: http://nl.dawanda.com/product/94609651-pompom-maker-set-4-stuks

Pompom maken

Hier volgt de omschrijving van hoe je een pompom maakt met zo’n apparaatje.

pompom stap1

Je gebruikt een setje van 2 stuks met dezelfde maat.

pompom stap 2

Je legt ze zo op elkaar dat de bolletjes in de gaatjes vallen en dat de sluitingen aan dezelfde kant liggen.

pompom stap 3

Maak de sluitingen open.

pompom stap 4

Omwikkel één kant van de maker met breigaren.

pompom stap 5

Herhaal dit voor de andere kant en sluit de maker.

pompom stap 6

Knip tussen de twee makers de draden door.

pompom stap 7

Knip een wat langere draad breigaren van de bol en wikkel deze tussen de makers om de draden heen. Trek strak aan en leg een knoop. Herhaal dit een paar keer.

pompom stap 8

Verwijder de maker en knip wat draadjes bij om de pompom in de gewenste vorm te maken.  Bij deze pompom heb ik de draden waarmee ik de pompom bij elkaar gebonden heb afgeknipt. Je kunt ze ook wel laten zitten en ze gebruiken om ze ergens aan te bevestigen.

Deze pompom maker is te koop in een set met vier verschillende maten in mijn webshop: ystracrafts.dawanda.com