Mijn eerste gebreide knuffel

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Is het een konijn of een hond?

konijn breien, knuffel breien, gratis breipatroon knuffelIk wilde graag een keer een knuffel breien. Op Pinterest vond ik het patroon van deze knuffel, een gratis patroon van Red Heart. Volgens het patroon is het een konijn, maar mijn twee-jarige zoontje noemde het meteen een hond. Ook het plaatje op het patroon, niet alleen mijn versie.

Alle onderdelen van dit patroon zijn rondgebreid. Uiteraard moest er daarbij veel gemeerderd en geminderd worden. Voor het meerderen werd een techniek gebruikt die ik nog niet kende. In het patroon noemen ze het kfb, knit front loop and back loop. Het was aan het begin een beetje prutsen, maar toen ik het eenmaal door had was ik heel blij met het resultaat, want het veroorzaakt niet van die gaatjes, zoals je normaal hebt bij meerderen in een toer.  Voor degenen die het ook nog niet kennen, er zijn goede filmpjes van op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yCUh1LPcrvw

Materiaal

Het patroon wordt oorspronkelijk gebreid met 3 bollen breigaren van verschillende kleuren, maar ik had nog een paar bollen breigaren liggen die al uit meerdere kleuren bestonden.

Ik heb dit gebreid met ongeveer 1,5 bol acryl van 50 gram met looplengte 125 m.

Ik heb dit gebreid met een bamboe rondbreinaald van 3,0 mm.

Omschrijving

Dit patroon is een gratis patroon van Red Heart. Hier is hier te vinden: http://www.redheart.com/free-patterns/hop-along-bunny. Het patroon is in het Engels, maar het is heel erg goed te volgen.

Ik vond het zelf een heel erg leuk patroon om te breien. Aan het begin ging het niet helemaal goed. Blijkbaar trok ik bij de magic loop techniek niet hard genoeg aan wanneer er weer een half rondje af was, waardoor ik na het vullen een beetje een spleet had. Midden in het gezicht helaas. Ook was ik niet zo heel erg handig met het eraan zetten van de armen en benen. En nadat het hoofd al gevuld was pas de neus erop borduren vond ik ook best lastig. Maar het is allemaal gelukt en uiteindelijk ben ik best tevreden over het resultaat.