Lappendeken gemaakt met de knook

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Bijna op tijd klaar voor de baby

Ilappendeken knookingk ben al heel lang geleden begonnen aan een dekentje voor mijn baby, volgens mij al voordat ik wist dat het een jongetje werd. Ik had de lapjes ook al een tijdje klaar liggen, met de draden allemaal al afgewerkt. Maar toen ik het in elkaar wilde zetten werd het niet zoals ik had gehoopt. Hier had ik hulp bij nodig. Meer dan een maand en een verhuizing verder (inmiddels was ik hoogzwanger) vroeg mijn moeder of ze iets voor me kon doen. Ja graag. Toen heeft ze een begin voor me gemaakt met het in elkaar zetten van deze deken.

Nu ik wist hoe ik de lapjes mooi aan elkaar kon zetten kon ik het zelf wel verder, dacht ik. In theorie kon  ik dat natuurlijk ook, maar ik had niet verwacht dat ik een paar dagen later 4 weken te vroeg zou bevallen van mijn tweede zoontje. Op dat moment was ik nog geen steek opgeschoten. Mijn moeder vroeg me weer of er nog iets was wat ze voor me kon doen. En de lapjes kwamen weer tevoorschijn. Met een zuigeling en een zoontje van 20 maanden in huis zag ik weinig tijd en energie om te naaien. En het dekentje moest natuurlijk wel af voordat de winter voorbij zou zijn. Dus nam mijn moeder de lapjes mee naar huis. En bij haar volgende bezoek aan ons kreeg ik een heel mooi dekentje van haar, compleet met een gehaakte rand in de kreeftsteek.

Mijn moeder heeft de lapjes dus in elkaar gezet en er een dekentje van gemaakt. Maar de lapjes heb ik zelf gebreid in de afgelopen maanden. In uurtjes tussendoor, als ik even voor mezelf had, en geen zin had om iets te doen waarbij ik veel moest opletten, heb ik deze lapjes gebreid. Het is heel rustgevend om lekker iets te breien waarbij je niet te veel hoeft na te denken. Ik heb deze lapjes gemaakt met de knooking-naald. Wil je weten wat knooking is, kijk dan op deze pagina.

Materiaal

Het materiaal komt van het Kruidvat. Ik kreeg een tip van iemand dat ze op dat moment bij het Kruidvat breigaren in de aanbieding hadden, een set van 3 bollen voor 1 euro. Ik heb voor dit dekentje twee van deze setjes gebruikt, dus ik ben er 2 euro aan kwijt geweest! Helaas is dit geen vast assortiment

Omschrijving

In dit dekentje zijn 35 lapjes gebruikt, gebreid op naald nr 4. Ieder lapje is 25 steken en 42 toeren in ribbelsteek (alleen maar recht breien). Er zijn 7 rijen van 5 lapjes in elkaar gezet en daarna zijn de rijen aan elkaar genaaid. Als afwerking is het dekentje omgehaakt met de kreeftsteek.