Knooking: Sjaal breien in gebroken boordsteek

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Weer een sjaal gemaakt met de knook

knooking sjaal breien gebroken boordsteek
Op het moment dat ik dit schrijf is de lente net aangebroken en zie ik lammetjes dartelen in de wei tegenover ons huis. Een sjaal breien ligt dus niet zo voor de hand, maar ik vind het nou eenmaal zo leuk. Al zal het nog wel even duren voor hij wordt gedragen. Ik heb deze sjaal gemaakt met de knook, maar hij kan natuurlijk ook met gewone breinaalden worden gebreid.

Deze sjaal is ontzettend simpel om te maken (zie omschrijving), maar ziet er wel heel leuk uit, vind ik zelf. Dit patroon is in een andere kleur ook heel geschikt voor een sjaal voor een man.

Als je je nu zit af te vragen: wat is een knook en wat is knooking: kijk dan eens op deze pagina: http://www.ikwilbreien.nl/wat-is-knooking/

Materiaal

1,5 bol Royal van Zeeman (EUR 0,99 per bol)
knooking naald nr 5 (of breinaald nr 5)

Omschrijving

Zet een oneven aantal steken op. Mijn sjaal is 41 steken breed.

Brei de eerste toer recht.

Brei de tweede toer afwisselend recht en averecht (begin en eindig met recht)

Herhaal deze twee toeren tot de gewenste lengte bereikt is. Een goede richtlijn voor hoe lang een sjaal moet worden is de lengte van degene die hem gaat dragen.

Breitechnieken

Wil je deze sjaal breien, maar kan je nog niet breien? De breitechnieken die je voor deze sjaal nodig hebt zijn: steken opzetten, de rechte steek, de averechte steek en afkanten. Om op de pagina’s te komen waarop deze technieken worden omschreven kan je de links volgen, of gaan naar de breicursus in het menu links. Dit zijn de omschrijvingen van ‘gewoon’ breien. Om de knooking technieken te leren kan je naar het Youtube kanaal van LeisureArts gaan.