Knooking, mijn eerste ervaring

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Ik heb een week geleden een setje besteld met twee knooking naalden. Knooking is een combinatie tussen breien (knitting) en haken (knooking). Voor meer informatie, lees mijn vorige bericht. Begin deze week zijn ze gearriveerd, maar doordat ik het erg druk had heb ik nu pas tijd gehad om ze uit te proberen. 

Op de website van de Amerikaanse producent van de Knook (www.leisurearts.com) staan handige how-to filmpjes over knooking. Aangezien mijn set met 5 knooks en instructieboekje nog onderweg is, ben ik maar begonnen met de filmpjes. Het zijn duidelijke filmpjes waarin iedere stap duidelijk wordt uitgelegd en voorgedaan. Ze hebben ook filmpjes voor linkshandigen.

Ik ben uiteraard begonnen met het opzetten van steken. Daarna heb ik me even beperkt tot de rechte steek, om die eerst in de vingers te krijgen. Ik moet zeggen, het resultaat valt me niet tegen. Mijn allereerste breiwerkje zag er minder goed uit, maar toen was ik ook een jaar of vijf, dus dat is misschien geen eerlijke vergelijking.

Ik zie wel voordelen van knooking. Je hebt maar 1 naald nodig. Die naald kan gebruikt worden voor recht breien en rond breien. Dus je hebt geen aparte rondbreinaald en sokkennaalden nodig. En je kan er natuurlijk ook nog mee haken. Qua breien kan je er alles mee wat met gewoon breien ook kan, denk aan kabels en ajour. Ik ben alleen zelf nog niet zo ver om dat te proberen. Ik denk ook dat het sneller kan gaan dan breien, als je de techniek eenmaal onder de knie hebt. Met de haak pak je eigenlijk de draad op, waardoor je niet de draad om de naald hoeft te slaan, wat dus een handeling minder is.

Bij mij gaat knooking nog wel een heel stuk trager dan breien. Maar ik heb ook al jaren ervaring met breien, dus ik kan niet verwachten dat het met een nieuwe techniek ineens net zo snel gaat. Maar ik blijf het proberen en ik kan niet wachten tot mijn setje knook-naalden en beginnersboekje van bol.com arriveert.

knooking