Eindelijk gearriveerd: de Knook-set

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

knookingHet is alweer best een tijd geleden dat ik schreef over knooking. Toen heb ik deze set besteld op bol.com. De geschatte levertijd was op dat moment 2-3 weken, maar dat is tot twee keer toe uitgesteld. Afgelopen weekend ontving ik na 7 weken eindelijk mijn The knook – expanded beginner set. Ze moesten op zoek naar een andere leverancier, volgens de mail. Nu staat er dan ook een levertijd van 3-4 weken en de prijs is een euro verhoogd, sinds ik het heb besteld. Er is ook een andere leverancier die het via bol.com aanbiedt, die beloofd 4-8 dagen levertijd en geeft zelfs een lagere prijs. Het zou kunnen deze informatie al niet meer klopt tegen de tijd dat je het leest, want vorige week was de set via die andere aanbieder nog een tientje duurder.

Uiteindelijk vind ik deze set het geld echt wel waard. Er zitten 5 knook-naalden in, in gangbare maten van 3,5 – 6 mm. Er zitten ook 5 koorden in, in verschillende lengtes, 3 klipjes om de voorkomen dat de steken van het koord vallen bij veel steken, 3 maasnaalden en een boekje met instructies en 3 patronen. De instructies geven de basis: opzetten, recht, averecht afkanten, twee steken samen breien, een steek meerderen. Voor alles staat er een uitleg met foto’s voor rechtshandigen en linkshandigen. (Let op, alles is in het Engels, maar door de foto’s is het wel goed te begrijpen.) Op het youtube kanaal van het bedrijf LeisureArts staan instructiefilmpjes. Hier is ook te vinden hoe je kabels maakt met de knook.

Eigenlijk ben je met deze set helemaal klaar. Met 1 knook kan je eigenlijk alles, gewoon breien, kantbreien, kabels breien en rondbreien. Alle extra naalden die je bij het breien nodig hebt (kabelnaalden, sokkennaalden en rondbreinaalden) zijn bij de knook overbodig.

Ik heb helaas op dit moment nog geen tijd gehad om alles te proberen, want ik heb mezelf voorgenomen om eerst alle dingen waar ik mee bezig ben eens af te maken voordat ik met iets nieuws begin. Maar zodra ik iets heb gemaakt met de knook, dan laat ik het snel weten.