Links naar gratis breipatronen

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Gratis breipatronen van ikwilbreien. Klik op de afbeeldingen om naar het patroon te gaan.

makkelijke muts breien voor beginners
Gratis breipatroon van eenvoudige muts van breigaren Royal. Geschikt voor beginners. Inclusief video tutorial.
brioche colsjaal breien
Tutorial voor een brioche colsjaal, inclusief video.
Frisia sjaal.
Breiatroon van de Frisia sjaal met Lammy Angelina breigaren.

 

Garnstudio

Op deze pagina staan meer dan 5000 gratis breipatronen, in bijna alle categorieën die je kunt bedenken: dames, heren, baby’s, kinderen, interieur en knuffels. De website is eigenlijk 1 grote reclame voor het merk DROPS. Dit merk breigaren wordt voor alle patronen gebruikt. Maar uiteraard kunnen de patronen ook met andere merken breigarens worden gebruikt.

Ravelry

Voor deze website moet je een account aanmaken, maar er staan wel gigantisch veel breipatronen. Het is wel in het Engels. Sommige patronen zijn gratis, voor anderen moet je wel betalen. Als ik bijvoorbeeld zoek naar patronen voor sokken krijg ik op dit moment meer dan 28.000 patronen, waarvan er meer dan 8.000 gratis zijn. Dus ook genoeg keus bij de gratis patronen lijkt me.

Zeeman

Op de website van Zeeman staan ook gratis breipatronen verstopt die je met de goedkope breigarens van Zeeman kan maken. Het zijn voornamelijk patronen van sjaals en mutsen. De patronen zijn ook geschikt voor beginners. Er staan ruim 30 patronen van sjaals en mutsen op deze website, waarvan de instructies in pdf gedownload kunnen worden.