Oma’s breien voor vluchtelingen

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Ik vind het altijd leuk om te horen dat mensen hun talenten inzetten voor een goed doel. Unie KBO (katholieke bonden voor ouderen) roepen alle breiende leden op om wat te gaan breien voor vluchtelingen. Nou ben ik zelf niet katholiek en niet oud, maar waarom zouden anderen niet mee kunnen doen?

Unie KBO wil niet met woorden, maar met daden aangeven dat we er zijn voor elkaar en elkaar helpen. En deze actie is een resultaat hiervan. Het leuke van breien voor een goed doel is dat je wat zekerder weet dat het terecht komt waar het de bedoeling is. En kleding aan je lijf is toch wel een belangrijke basisbehoefte, naast voedsel.

Op de website van Unie KBO staan ook wat links naar patronen als inspiratie. Er staat ook een adres waar je de gebreide spullen heen kan sturen. Dit staat gewoon op een openbaar deel van de website, niet op een speciaal leden deel, dus ook als niet-lid kan je je steentje bijdragen aan deze actie. Ik vind het zelf wel een beetje vreemd dat ze je vragen om dingen te sturen die door de brievenbus passen. Een muts gaat nog wel, maar met een lekkere dikke sjaal is het al bijna niet mogelijk. En ze vragen juist dingen voor jonge mannen, dus de truien moeten dan ook geen baby formaatje zijn.

Er moet wel een beetje doorgewerkt worden, want de spullen moeten voor 1 februari binnen zijn. Logisch ook, want anders is de winter voorbij en hebben ze er niks meer aan. Meer informatie stat op de website van Unie KBO: http://www.uniekbo.nl/breiactie/