Mutsjes breien voor Innocent smoothies

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leuk met restjes, breien voor het ouderenfonds

mutsjes voor innocent smoothiesInnocent (van de lekkere smoothies bij Albert Heijn en Kiosk) heeft jaarlijks een breicampagne voor het goede doel: Nationaal Ouderen Fonds. 

Veel ouderen zijn best eenzaam en jaren geleden bedacht iemand een campagne om daar aandacht voor te vragen en geld in te zamelen. Het idee was om in januari mutsjes op de Innocent smoothies te zetten en per verkochte smoothie met mutsje gaat er 20 cent naar net Nationaal Ouderen Fonds. Tot nu toe worden er ieder jaar meer mutsjes gebreid en wordt er ieder jaar meer geld opgehaald. Vorig jaar hoorde ik er net te laat over, maar dit jaar doe ik ook mee.

Het is heel makkelijk om mee te doen. Op de website van de campagne staan een aantal breipatronen en een haakpatroon(http://www.degoedgemutstebreicampagne.nl/patronen). De gemaakte mutsjes kun je opsturen, of inleveren bij een Kiosk op een station. Ze moeten 1 december 2014 binnen zijn en in januari worden ze verkocht.

Het zijn maar kleine mutsjes, dus het is ook maar weinig werk. Al is er in de gallerij te zien dat sommige mensen erg hun best doen om een originele muts te maken. Ik kijk er maar niet te lang naar, want anders voel ik me schuldig dat ik het bij de simpelste variant houd. Eigenlijk is er bijna geen restje te klein om zo’n mutsje van te maken.

Je kan natuurlijk ook bijdragen door in januari een smoothie met een mutsje te kopen!

Lees je dit te laat en had je graag mee willen doen? Geen paniek, deze actie loopt sinds 2005 ieder jaar. Spaar je restjes gewoon voor volgend jaar, of begin alvast!

Dit is niet het enige goede doel waar je voor kan breien. Wil je meer lezen over breien voor goede doelen, kijk dan hier.

 

 

Een gedachte over “Mutsjes breien voor Innocent smoothies”

Reacties zijn gesloten.