Babymutsjes breien voor een goed doel

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Leuk met restjes, babymutsjes voor Gambia

babymutsje breiring

Ik voel me altijd heel goed als ik iets kan breien voor een goed doel. En ik heb weer een leuk goed doel gevonden om voor te breien, namelijk Rescue Baby Gambia. Deze stichting verzamelt mutsjes (en allerlei andere materialen) voor een ziekenhuis in Gambia. Deze actie is doorlopend, dus nieuwe mutsjes zijn altijd welkom.

Ook in dit warme land moeten baby’s vlak na de geboorte een mutsje op krijgen om te voorkomen dat ze te veel warmte verliezen via hun hoofd. Maar er is een groot gebrek aan mutsjes. Daarom verzamelt Rescue Baby Gambia mutsjes. De medewerkers van deze stichting reizen zelf af naar Gambia en zorgen dat de spullen daar op de juiste plaats terecht komen.

Het doel van de stichting was om in 2014 6.000 mutsjes in te zamelen. Maar omdat er wat publiciteit voor de stichting is geweest zijn het er op het moment van schrijven (september 2014) al meer dan 20.000 mutsjes ontvangen. Maar het zijn er nooit te veel. Als de stichting over heeft, dan gaan ze naar andere nabijgelegen geboorteklinieken.

breiringenIk had zelf nog een bol leuk gemeleerd blauw breigaren over. Ik bewaar altijd alle restjes die ik heb en ik vind het leuk om iets aan de samenleving bij te dragen door te breien voor een goed doel. Ik heb nu twee mutsjes gemaakt op de breiring. Ze zijn beiden gemaakt op de kleinste breiring van de set van de HEMA. Het breigaren dat ik had is geschikt voor breinaald 3-4 en voor deze mutsjes heb ik een dubbele draad gemaakt. Het linker mutsje is gemaakt door gewoon 25 toeren te breien. De onderrand rolt dan vanzelf om. Het rechter mutsje is gemaakt door eerst 10 toeren te breien. Daarna is de onderrand dubbelgevouwen en zijn er nog 15 toeren gebreid. Een uitgebreidere omschrijving is hier te vinden.

Meer weten over goede doelen om voor te breien? Een overzicht van lopende acties vind je bij ‘Breien voor een goed doel’ in het menu links, of klik hier.

 

 

8 gedachten over “Babymutsjes breien voor een goed doel”

 1. Hallo lezer(es),

  Wij in het verzorgings tehuis hebben een bewoonster die heel veel mutsjes heeft gebreid .Zouden jullie daar iets mee kunnen.

  Groet Monica.

  1. Ik heb contact gehad met de stichting Rescue Baby Gambia. Ze hebben op hun website niks meer staan over mutsjes, want ze hebben er al heel veel, maar er zijn er altijd meer welkom. Je kan ze naar het bovenstaande adres sturen. Het gaat hier wel om babymutsjes. Met mutsjes voor grotere kinderen kunt u denk ik de lappendekensclub heel blij maken. Zij verzamelen spullen voor weeshuizen in Roemenië en Albanië. Meer informatie staat op http://www.delappendekensclub.blogspot.nl/.

 2. Ik heb nog wat gebreide en gehaakte mutsjes liggen met babyslofjes en dekentjes. Kan ik dit nog ergens naar toe sturen?
  Graag een reactie.

   1. Wij hebben mutsjes gehaakt, Graag zou ik willen weten waar we die naar toe kunnen sturen.

Reacties zijn gesloten.