Een onderzetter breien – leuk met restjes

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

onderzetter breienBij veel projecten blijven er restjes over. Daar kan je vaak ook nog wat mee doen, zoals een onderzetter breien. Er is maar weinig breigaren nodig voor een onderzetter. Zo heb je al snel een serie onderzetters in allerlei kleuren.

Wil je deze onderzetter breien? Volg dan de onderstaande beschrijving. Lees voordat je begint de hele beschrijving, inclusief de tip onderaan!

onderzetter breien 2De steek die voor deze onderzetters is gebruikt wordt heel compact, dus je hebt wat meer steken nodig dan je zou denken voor de afmeting die je nodig hebt. Deze onderzetters zijn 57 toeren van 40 steken op naalden 3.

Het breien van de onderzetters gaat alsvolgt:

  • Zet 40 steken op (of een ander even aantal voor de gewenste breedte)
  • Toer 1: Haal de eerste steek averecht af met de draad naar de voorkant. Brei 1 steek averecht *haal 1 steek averecht af met de draad naar de achterkant, brei een steek averecht* (herhaal wat tussen de sterretjes staat tot het einde van de toer)
  • Toer 2: Haal de eerste steek recht af met de draad naar de achterkant, brei 1 steek recht *haal 1 steek averecht af met de draad naar de voorkant, brei 1 steek recht* (herhaal wat tussen de sterretjes staat tot het einde van de toer)
  • Herhaal toer 1 en 2 tot de gewenste lengte is bereikt. Kant dan af.

Wil je een mooie onderzetter breien, let dan op. Omdat het patroon zo compact wordt is het belangrijk om extra strak op de zetten en af te kanten. Anders worden de bovenkant en onderkant wat breder dan de rest van de onderzetter, zoals te zien is op de achterste onderzetter van de bovenste foto.

Dit patroon is een vertaling van een gratis patroon van ravelry, van Annmarie Aquino. Het oorspronkelijke patroon vindt je hier: http://www.ravelry.com/patterns/library/reversible-mug-mat

Een gedachte over “Een onderzetter breien – leuk met restjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *