Breien voor een goed doel

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Wanneer je wilt breien voor een goed doel is dat altijd mogelijk. Op deze pagina heb ik een aantal acties verzameld. Een aantal acties zijn doorlopend en andere acties zijn tijdelijk. Ik probeer deze pagina up-to-date te houden. Weet je nog meer acties? Laat dan een reactie achter helemaal onderaan deze pagina. 

Het OKRA poppetje

okra popjeDe stichting OKRA in België organiseert activiteiten  voor ouderen en een ervan is het breien voor een goed doel. In hun geval zijn dat knuffelpoppetjes voor de Wereldmissie. Het patroon staat op internet en er staat een adres bij waar je de poppetjes heen kan sturen. Dit is een doorlopende actie. Lees hier verder. 

Babymutsjes voor Rescue Baby Gambia

babymutsje breiringOok in warme landen moeten baby’s na hun geboorte een mutsje dragen om te voorkomen dat ze te veel warmte verliezen via hun hoofdje. Deze stichting gaat zelf een paar keer per jaar naar Gambia om te helpen in een geboortekliniek en daar leveren ze ook de mutsjes af. En als het er te veel zijn, dan zijn er genoeg omliggende klinieken die tekort komen. Dit is een doorlopende actie. Lees hier verder.

Kleine mutsje voor op de Innocent smoothies

mutsjes voor innocent smoothies

Innocent heeft jaarlijks een campagne voor het Nationaal Ouderen Fonds. Vrijwilligers breien mutsjes voor op de smoothies en die worden in januari verkocht. Per verkochte smoothie met mutsje gaat er 20 cent naat het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een tijdelijke actie. Breien kan tot 6 december 2015. Lees hier verder.

11 gedachten over “Breien voor een goed doel”

 1. Beste,

  welke acties lopen nog? Als ik het goed lees, de babymutjes voor Gambia en de lappendekens club. Klopt dit?

  MVG
  Vanlessen Helen

 2. Leuk dat u ons doel genoemd hebt. Ik heb even een aanvulling: we verzamelen niet alleen spullen voor meiden hoor, ook net zo goed voor jongens! Inmiddels gaan de spullen naar Roemenië en Albanië!

  1. Hallo
   Ik heb van een wolwinkel 2 dozen vol met wol/katoen gekregen. Nu wil ik voor een goed doel gaan breien/haken. Ik ben al op uw site van de lappendekensclub geweest maar kan geen adres vinden waar ik het naar toe kan sturen?
   Met vriendelijke groet Ina v S

 3. Ik ben vrijwilliger in een brei en haakgroep. Wij breien en haken knuffels voor stichting hartendekens en haken granny’s die door mensen van de stichting worden verwerkt in dekens voor langdurig zieke kinderen in Nederland.

 4. Ik ben door de corona terug aan het haken en breien begonnen; ik zou graag voor een goed doel breien en liever nog haken. kunt u me daar van op de hoogte brengen?

 5. ik zou ook graag wat willen doen voor een ander.
  kunt u mij ook zeggen hoe ik dit kan doen? en waar kan ik het naar toe sturen?
  ik kom uit almelo.
  Groetjes,Ria

 6. Voor een goed doel heb ik 2 tassen vol met gebreide lapjes,maat 18 bij 18 cm. Heeft u daar interesse voor? Eerst heb ik de lapjes voor de lappendekenclub gebreid, maar die is er helaas mee gestopt. Kunt u deze lapjes gebruiken?
  Met vriendelijke groet,
  Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *