Breien voor een goed doel

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Wanneer je wilt breien voor een goed doel is dat altijd mogelijk. Op deze pagina heb ik een aantal acties verzameld. Een aantal acties zijn doorlopend en andere acties zijn tijdelijk. Ik probeer deze pagina up-to-date te houden. Weet je nog meer acties? Laat dan een reactie achter helemaal onderaan deze pagina. 

De lappendekensclub

De lappendekensclub verzamelt gebreide lapjes van 18 cm x 18 cm. Deze lapjes zetten ze aan elkaar om er dekens van te maken voor een weeshuis in Roemenië. Als je geen zin hebt om vierkante lapjes te breien, dan is eigenlijk al het andere dat in een weeshuis voor meisjes gebruikt kan worden ook welkom: vesten, sjaals, mutsen, overal zijn ze blij mee. Dit is een doorlopende actie. Lees hier verder.

Het OKRA poppetje

okra popjeDe stichting OKRA in België organiseert activiteiten  voor ouderen en een ervan is het breien voor een goed doel. In hun geval zijn dat knuffelpoppetjes voor de Wereldmissie. Het patroon staat op internet en er staat een adres bij waar je de poppetjes heen kan sturen. Dit is een doorlopende actie. Lees hier verder. 

Babymutsjes voor Rescue Baby Gambia

babymutsje breiringOok in warme landen moeten baby’s na hun geboorte een mutsje dragen om te voorkomen dat ze te veel warmte verliezen via hun hoofdje. Deze stichting gaat zelf een paar keer per jaar naar Gambia om te helpen in een geboortekliniek en daar leveren ze ook de mutsjes af. En als het er te veel zijn, dan zijn er genoeg omliggende klinieken die tekort komen. Dit is een doorlopende actie. Lees hier verder.

Kleine mutsje voor op de Innocent smoothies

mutsjes voor innocent smoothies

Innocent heeft jaarlijks een campagne voor het Nationaal Ouderen Fonds. Vrijwilligers breien mutsjes voor op de smoothies en die worden in januari verkocht. Per verkochte smoothie met mutsje gaat er 20 cent naat het Nationaal Ouderenfonds. Dit is een tijdelijke actie. Breien kan tot 6 december 2015. Lees hier verder.

 

5 gedachten over “Breien voor een goed doel”

 1. Beste,

  welke acties lopen nog? Als ik het goed lees, de babymutjes voor Gambia en de lappendekens club. Klopt dit?

  MVG
  Vanlessen Helen

 2. Leuk dat u ons doel genoemd hebt. Ik heb even een aanvulling: we verzamelen niet alleen spullen voor meiden hoor, ook net zo goed voor jongens! Inmiddels gaan de spullen naar Roemenië en Albanië!

  1. Hallo
   Ik heb van een wolwinkel 2 dozen vol met wol/katoen gekregen. Nu wil ik voor een goed doel gaan breien/haken. Ik ben al op uw site van de lappendekensclub geweest maar kan geen adres vinden waar ik het naar toe kan sturen?
   Met vriendelijke groet Ina v S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *