Babyvestje van Scheepjes Stone Washed XL

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Mijn eerste vestje voor mijn zoontje

babykleertjes breien, gebreid babyvestjeHalverwege januari ben ik begonnen met het breien van dit babyvestje. Het is een vestje voor pasgeboren baby’s, dus lekker klein, en het wordt gebreid op naalden nr 5,5, dus het schoot lekker op. Meestal brei ik met goedkoop acryl, maar hiervoor had ik Scheepjes Stone Washed XL gekocht. Ik zie wel eens foto’s van wat anderen er mee maken en ik vind het er heel erg mooi uitzien. En ik moet zeggen dat het ook wel heel erg lekker werkte.

Maar met baby’s gaat natuurlijk niks zoals je verwacht. Ik had alle panden al af en moest het alleen nog in elkaar zetten, de boord eraan maken en de knoopjes eraan zetten. Dat zou ik makkelijk op tijd af krijgen. Maar toen werd ons zoontje 4 weken te vroeg geboren. Met een zuigeling en een drukke dreumes in huis kwam het er eerst niet zo veel van om te breien. Maar dit vestje moest natuurlijk wel af voordat hij het niet meer zou passen! Vorige week heb ik het afgemaakt. En het past nog makkelijk. Mijn man en ik willen geen foto’s van onze kinderen op internet zetten zonder dat ze daar zelf toestemming voor kunnen geven, dus daarom maar een foto van het vestje zonder ons knappe jochie erin.

Het materiaal dat ik gebruikt heb is dus Scheepjes Stonewashed XL. Ik heb er EUR 3,40 per bol voor betaald. Ik heb er 3 bollen voor gebruikt, eigenlijk 2 en een beetje. Het vestje is gebreid op naalden nr 5,5 (de stukken tricotsteek) en 4,5 (de boorden).

Het patroon komt uit het boekje ‘Babykleertjes breien’ van Catherine Bouquerel. Ik heb het patroon wel wat versimpeld. Het oorspronkelijke patroon heeft strepen in drie kleuren en nog een nep zakje. Maar ik houd meer van effen en omdat ik het vestje snel af wilde hebben heb ik de boordjes van die nepzakjes maar weggelaten.

Mijn proeflapje kwam niet helemaal zo uit als die in het patroon. Het aantal toeren wel, maar ik had iets minder steken nodig voor een lapje van 10 cm breed. Omdat de hoogte wel goed was, was een andere naald geen optie, dus moest ik een beetje rekenen voor het benodigde aantal steken. Maar het is geen lastig patroon, dus dat was goed te doen en het resultaat is een prima passend vestje.

Als je meer wilt weten van wat er in het boekje ‘Babykleertjes breien’ staat, lees dan ook de post Babykleertjes breien: leuke patronen van Catherine Bouquerel.