Babykleertjes breien: leuke patronen van Catherine Bouquerel

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

Er is weer een baby onderweg, er kan weer gebreid worden!

babykleertjes breien

Een aantal weken geleden kwamen we te weten dat ik in blijde verwachting ben van ons tweede kindje! Nu we inmiddels op de echo een gezond kindje met goed kloppend hartje hebben gezien kunnen we het goede nieuws gaan verspreiden. En kunnen we ook beginnen met ons voorbereiden. Voor mijn verjaardag had ik aan mijn schoonouders het boekje ‘Babykleertjes breien‘ van Catherine Bouquerel gevraagd (en gekregen).  Tijd om voor mijn kindje te gaan breien!

Als je een boek via internet uitzoekt is het altijd de vraag wat er precies in staat. De twee truitjes op de voorkant vond ik er erg leuk uitzien, dus dat leek me wel een goed teken. Het boekje is ook niet erg duur, dus wat dat betreft leek het risico me niet erg groot. Bij mijn favoriete webwinkel bol.com heb je ook altijd de mogelijkheid om het terug te sturen als het niet bevalt, maar met een verjaardagskado doe je dat natuurlijk niet zo snel.

Het boekje geeft in ieder geval wat de titel belooft: babykleertjes. Er staan in totaal 17 patronen in (daarbij tel ik een patroon van trui + sokjes maar even als 1 patroon), waarvan 1 dekentje en de rest allemaal kleertjes. Er staan veel truitjes en vestjes in, maar ook een pyjama, een boxpakje en een overgooiertje. Er staan ongeveer evenveel kleertjes in voor jongetjes als voor meisjes. Er is maar heel weinig sekseneutraal. Ik moet dus nog even wachten voordat ik babykleertjes kan gaan breien voor mijn kindje, want wij zullen pas over een week of acht weten of het een jongetje of een meisje wordt.

Dit boekje heeft 1 nadeel, ieder patroon is maar beschikbaar in 2 maten: pasgeboren en 3 maanden. In tijdschriften met babypatronen gaan ze vaak wel tot 2 jaar. Dat had ik eigenlijk gehoopt, want ik heb ook nog een zoontje van 15 maanden waar ik ook wel wat voor zou willen breien. Toen ik zwanger was van hem werkte ik nog 40 uur per week en deed ik er een studie naast, dus veel tijd voor breien was er niet. Gelukkig heeft zijn oma hem van een mooie wintercollectie voorzien. Maar voor volgende winter zou ik daar ook wel zelf aan bij willen dragen. Gelukkig laat de prijs van dit boekje nog wat budget over om ook nog iets voor hem te kopen. Als iemand een tip heeft voor een boekje met leuke patronen voor peuters, dan hoor ik het graag via de comments.

Geïnteresseerd in het boek Babykleertjes breien van Catherine Bouquerel? Klik dan op de link en je belandt meteen op de juiste pagina van mijn favoriete webshop.

UPDATE

Inmiddels heb ik ook een vestje uit dit boekje gebreid. Lees voor meer informatie over dit vestje (materiaal, kosten, etc) de post Babyvestje van Scheepjes Stone Washed XL.

gebreid babyvestje